Elämyksiä ja retkeilyä
Lataa energiaa luonnosta, historiasta ja taiteesta!

Kylän polut ja pyöräreitit

Vuonislahti on tiiviisti rakennettu kylä Pielisen rannalla, joten ihan mistä vaan ei pääse rantamaisemia ihailemaan! Olemme koonneet kartoille reittejä, josta löydät parhaat maisemat Pielisella, idylliset metsäreitit, polun ja pyöräreitin kuvanveistäjä Eva Ryynäsen kotiin, kirkkoon ja ateljeehen Paateriin sekä tulipaikat ja uimarannan.  Reitien opaskartat saat Kestikievari Herranniemestä ja Rekiniemen caravan-alueelta. Tässä linkki citynomadi-sivulle, josta löytyvät kylän reitejä selostuksineen.

Poluille tästä...

 

Kesätori

Kesätori siirtyy tänä kesänä uuteen paikkaan Simpauttaja-puistikkoon Kylätoimintakeskus Kukon pihapiiriin.

Ensimmäinen kesätori on la 27.6. ja viimeinen 1.8.2020.

Kesätorin aikaa siirrettiin tunnilla eteenpäin klo 12 - 14, jolloin kantosiipialus SuviExpressin matkailijat ehtivät torille.

Tervetuloa myymään, jos sinulla löytyy huushollistasi sopivaa kirpputoritavaraa tai olet innokas leipoja tai kasvimaastasi pursuaa ylimääräisiä vihanneksia.

Toripaikka 3€. Paikkavarausta ei tarvita - tervetuloa!

Simpauttajan polku

Kirjailija Heikki Turusen esikoisteos Simpauttaja sijoittuu Heikin kotikylälle Vuonislahteen. Olemme tehneet sinulle "Ollinlahden kylälle" kävelyreitin, jonka varrella voit lueskella ja kokea romaanin hersyvää huumoria ja darmaattisia tapahtumia niiden aidoilla tapahtumapaikollla. Reitin varrella kirjan otteet odottelevat numeroiduilla etapeilla lukijaansa.

Kuva Vuonislahden rantateatterin esityksestä 2012

Simpauttajan polku


Näköalat Pieliselle ja tulipaikat

Vuonislahden kyläkävely ja Paaterin polku -reiteiltä löydät komeita näköaloja Pieliselle parhaiten sekä tulipaikat.

Vuonislahdessa on kaksi tulipaikkaa, joista toinen on Pielisen ja toinen Jauhiaisen rannalla. 

Pielisen pikkuruiseen saareen Itikanhiekan edustalla pääsee pitkospuita pitkin. Pitkospuut löytyvät uimarannan keltaisen pukukopin takaa.

Jauhiasen kapean Koiraniemen kärjessä olevalle tulipaikalle on opasteet Paaterin polulta. Tulipaikalle pääsee mainosti myös kanootilla tai veneellä.

Itikanhiekan uimaranta

Kylän uimaranta sijaistee Pielisen lahdelmassa kylän eteläpäässä. Hiekkaranta syvenee hitaasti ja sopii erinomaiseti lapsiperheille. Rannalla kävijöitä varten sillä on pukukoppi ja kompstoiva huussi.

Rannan edustalla pienessä saaressa on toinen kylän tulipaikoista, jonne pääsee pukukopin takaa pitkospuita pitkin.

Konsertit

Pielinen soi -festivaali

XIII Pielinen Soi -festivaali 2020 sisältää konsertteja ja muita tapahtumia, joita järjestetään kevä-, kesä- ja syyskaudella eri puolilla Pielistä - mm. Lieksassa, Vuonislahdessa ja Kolilla.

Paaterin konsertti

14.7.2020 Duo Peili - Seeli Toivio, sello, metsosopraano ja Hedi Viisman, kantele

30.7.2020 Mia Simanainen, jazzlaulajatar ja Matti Makkonen Sello

www.pielinensoi.fi

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azazian

https://jussimakkonen.com/konsertit/konsertit-2020/


Museot

Paaterin Galleria-Kahvila / Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taitelijakodissa ja Paaterin kirkossa voit tutustua ateljeehen, asuinrakennukseen, galleriakahvilaan ja kirkkoon. Ne muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden, jossa taiteilijan kädenjälki näkyy vahvana. 

www.lieksa.fi/paateri   

Pielisen museo

Pielisen museo sijaitsee kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä. Paikallisen rakennusperinteen ja historian lisäksi museon painopisteenä on metsätyökulttuurin tallentaminen. 

www.lieksa.fi/museo

Monolan aitta

Jean ja Aino Sibeliuksen häämatkakohde. Sibeliusten häämatkan aineellinen kulttuuriperintö elää edelleen Monolan aitan alkuperäisissä jykevissä hirsissä ja samassa Monolanniemen kärjestä Kolin suuntaan avautuvassa järvimaisemassa.

www.monola.fi

 Elämyspuisto Pikkukili

Elämyspuisto Pikkukili on huikeiden vaaramaisemien keskellä sijaitseva koko perheen retkikohde. Yli kaksisataa eläintä,  kioski, näköalatorni, kota, uimaranta ja majoitusta.

www.pikkukili.net


Muikkumarkkinat la 19.9.2020

 Vuonislahden 33. muikkumarkkinat on tulevana syksynä muikkua tulvillaan, sillä myös pääesiintyjät ovat Muikkuja. Saamme tunnelmaa luomaan legendaarisen Muikun Veljesyhtyeen. Heillä on kolme esiintymistä pitkin päivää ja siinä lomassa esiintyy Lieksan keskuskoulun yrtittäjyysluokan bändi. Ohjelmallisilla markkinoilla taas ohjelmaa piisaa!

Kalaa on myynnissä kaikissa mahdollisissa muodoissa ja muita myyntituotteita puukulhoista koruihin.


Myyntipaikkojen varaus on täydessä käynnissä, joten sinun on korkea aika varata omasi. Ota yhteyttä: Riikka p. 044 505 2210